Zabkeksz

Ezt a zabkekszet több változatban is el lehet készíteni. Mi a tészta egyik felébe aszalt szilvát és ét csokoládé cseppet kevertünk, a másikba aszalt sárgabarackot.
Hozzávalók:
- 50 g teljes kiőrlésű liszt
- 60 g mandulaliszt
- 250 g zabpehely
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 110 g vaj
- 110 g barnacukor
- 1 tojás
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 100 g aszalt szilva, 100 g csokicsepp
- vagy 200 g aszalt sárgabarack
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosítsuk ki. Ebbe keverjük el alaposan a tojást, majd a külön összekevert szárazanyagokat gyúrjuk össze a vajas résszel. Szükség esetén pár kanál vizet gyúrhatunk hozzá. Egy viszonylag kemény, szétesős tésztát fogunk kapni. Frissentartó fóliába tekerjük be, hogy egy kb 3-4 cm átmérőjű hengert kapjunk, majd tegyük hűtőbe. Ebből az adagból kb 2 db henger fog kijönni.
Akár éjszakára is bent hagyhatjuk, de 2-3 óra után már használható. A lényeg, hogy összeálljon és könnyen szeletelhető legyen. Vágjunk 1-1,5 cm-es karikákat, helyezzük sütőpapíros lemezre, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt süssük készre.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./