Tönkölylisztes kakaóscsiga

Mi egy igazán ínycsiklandó kakaós csigával készültünk, melyhez teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtunk és a cukor mennyiségét is visszavettük az egészség jegyében. Mégis rendkívül finom lett! :)
Hozzávalók:
- 1 1/2 bögre tej
- 25 g élesztő
- 500 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás + 1 sárgája
- 50 g vaj
- pár csepp citromlé
- 1-2 bögre kakaó cukorral elkeverve
Elkészítés:
Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt és egy kanálka cukrot, hagyjuk meleg helyen felfutni.
Keverjünk a liszthez mindent, kivéve a cukros kakaóport.
Egy lágy tésztát kell kapjunk. Ha hiányzik belőle, még lehet langyos tejet, vagy vizet belekeverni, de arra is ügyeljünk, hogy ragacsossá se váljon a tésztánk.
Meleg helyen ronggyal letakarva kelesszük.
Ha megkelt, kb fél cm vastagra nyújtsuk ki. Próbáljunk téglalap alakot formálni vele, mert így tudjuk majd szépen feltekerni. Kenjük meg a tetejét olajjal, majd szórjuk rá a cukros kakaóport. Tekerjük fel, és vágjunk kb 1,5-2 cm vastagságú karikákat. Helyezzük őket sütőpapíros tepsire és hagyjuk pihenni 10-15 percet.
180 fokos sütőben süsük kb 20 percet (aranybarnára).
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./