Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Díszítési technikák

Szegfűs muffin

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:53
Szegfűs muffin

Íme egy rövidke leírás, hogyan készíthetünk ilyen édes szegfűvirágokat. Egyszerű, gyors és rendkívül mutatós!

Amire szükségünk lesz:

  • fondant
  • kerek kiszúró (pogácsaszaggató)
  • fogpiszkáló vagy ecset vége
  • virágformázó szivacs
  • fehér cukormáz
  • 12-es kerek cső
  • habzsák


Tortadíszeként is nagyon jól mutat, de muffin tetejére is tehetjük díszítésként.
A virág alatt látható fehér cukormáz kúpot egy 12-es kerek csővel készítettük.

Első lépésben nyújtsuk ki a fondantot egészen vékonyra, majd szúrjunk ki belőle 1-2 kört. Egyszerre nem kell többet, mert hamar kiszárad ha már ki van szúrva és úgy sokkal nehezebb lesz vele dolgozni. A 3cm-es pogácsaszaggató méretből körülbelül 5 körre lesz majd szükség egy virág elkészítéséhez, de a virág készülhet több vagy kevesebb körből is attól függően, hogy mekkora a kiszúrónk és hogy milyen sűrűn szeretnénk a szirmokat.

Ha kiszúrtuk, jöhet a fodrozás menete. Helyezzük a kis fondant köröket egy virágformázó szivacsra, majd tegyük a fogpiszkálót a kör szélére úgy, hogy a kör közepe felé mutasson és enyhe nyomással kezdjük görgetni az egyik irányba. Szépen lassan, centiméterrről centiméterre haladjunk, így nem szakad el a fondant és szép egyenletes lesz a fodor. Ugyanígy járjunk el a következő körrel, azt is fodrozzuk körbe. Ezután kissé nedvesítsük meg az első kör közepét és helyezzük rá a másodikat, de csak a közepét tapasszuk egy ponton. Igazgassuk meg a fodrokat, hogy szépen álljanak.
Ugyanígy jöhet a harmadik és a negyedik kör is.

Ha már csak egy kis tölcsér van a tetején, akkor az utolsó fodrozott kört lazán négybe hajtva helyezzük bele. Igazgassuk el a fodrokat, hogy minden oldalról szép legyen és már készen is van a szegfűnk.

Kellemes alkotást kívánunk! :)

muffin díszítése

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./