Szedres-sárgadinnyés mousse

Az idény gyümölcseit nézegetve egyszerűen jön a késztetés, hogy valami igazán ínycsiklandozót alkossunk belőlük.
Gondoltunk egy merészet és elkészítettük!
Hozzávalók az alaphoz:
- 120 g keksz (összetörve, vagy darálva)
- 30 g vaj
- 1 evőkanál tej
Hozzávalók a krémhez:
- 70 g sárgadinnye pép
- 70 g szeder pép
- 1 csomag lapzselatin 10g
- 150 g krémsajt
- 100 ml tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojás fehérje
Elkészítés:
Az alaphoz olvasszuk fel a vajat a tejjel, majd dolgozzuk el az összetört keksszel. Ezt a masszát nyomkodjuk a kipapírozott tortaforma aljába, majd tegyük hűtőbe.
A zselatint áztassuk hideg vízbe.
A dinnyét és a szedret pépesítsük össze, tegyük külön-külön tálba, melegítsük majdnem forrásig. A zselatin egyik felét a dinnyével, másikat a szederrel keverjük el alaposan, amíg egészen fel nem olvad. Ezután hagyjuk kicsit hűlni.
A krémsajtot keverjük ki önmagában, hogy krémesebb legyen.
Két kanál cukorral a tejszínhabot, másik két kanál cukorral a tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
Először a krémsajtot keverjük a gyümölcsös részhez, majd a tojásfehérjehabbal lazítsuk, végül a tejszínhabot forgassuk bele óvatosan.
Az így elkészült gyümölcsös habokat töltsük a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe dermedni, akár egy éjszakára.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./