Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

Receptek

Szedres-sárgadinnyés mousse

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:00
Szedres-sárgadinnyés mousse

Az idény gyümölcseit nézegetve egyszerűen jön a késztetés, hogy valami igazán ínycsiklandozót alkossunk belőlük.
Gondoltunk egy merészet és elkészítettük!

Hozzávalók az alaphoz:

  • 120 g keksz (összetörve, vagy darálva)
  • 30 g vaj
  • 1 evőkanál tej

Hozzávalók a krémhez:

  • 70 g sárgadinnye pép
  • 70 g szeder pép
  • 1 csomag lapzselatin 10g
  • 150 g krémsajt
  • 100 ml tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás fehérje

Elkészítés:
Az alaphoz olvasszuk fel a vajat a tejjel, majd dolgozzuk el az összetört keksszel. Ezt a masszát nyomkodjuk a kipapírozott tortaforma aljába, majd tegyük hűtőbe.
A zselatint áztassuk hideg vízbe.
A dinnyét és a szedret pépesítsük össze, tegyük külön-külön tálba, melegítsük majdnem forrásig. A zselatin egyik felét a dinnyével, másikat a szederrel keverjük el alaposan, amíg egészen fel nem olvad. Ezután hagyjuk kicsit hűlni.
A krémsajtot keverjük ki önmagában, hogy krémesebb legyen.
Két kanál cukorral a tejszínhabot, másik két kanál cukorral a tojásfehérjéket verjük kemény habbá.
Először a krémsajtot keverjük a gyümölcsös részhez, majd a tojásfehérjehabbal lazítsuk, végül a tejszínhabot forgassuk bele óvatosan.
Az így elkészült gyümölcsös habokat töltsük a kekszes alapra, majd tegyük hűtőbe dermedni, akár egy éjszakára.

mousse torta

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./