Sütőtökös keksz

Tökéletes őszi választás a sütőtökös keksz. Tetejét díszíthetjük: glazúrral, fehércsokoládéval vagy cukormázzal.
Hozzávalók:
- 260g liszt
- ½ tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- ¼ tk gyömbér
- 1/8 th szegfűszeg
- csipet só
- 2 nagy tojás
- 260g barnacukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 120ml olaj
- 220g tök püré
A sütőt melegítsük elő 165C fokra.
Egy tálban keverjük össze a száraz alapanyagokat: liszt, sütőpor, fahéj, gyömbér, szegfűszeg,só.
Egy másik tálban habosítsukki a tojásokat a barnacukorral és a vaníliás cukorral, majd ehhez adjuk hozzá az olajat és a tökpürét,végül pedig a szárazanyag keveréket.
Egy kanállal tegyünk kis halmokat a sütőpapaírra körülbelül 5cm-re egymástól.
15-18 percig süssük a sütiket.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./