Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

Receptek

Csokis-mandulás biscotti

Desszertmester
Desszertmester
2020.07.13 20:39
Csokis-mandulás biscotti

Tökéletes választás kakaóhoz, kávéhoz egyenesen Olaszországból.
Kiváló kiegészítő, de a gyerekek is örömmel fogadják az uzsonnás dobozban
.

Hozzávalók:

  • 110g fehér, egész mandula
  • 135g cukor
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 230g liszt
  • 100g darabolt csokoládé/csokicsepp


Elkészítés:


A tojást a cukorral verjük sűrű habbá, majd adjuk hozzá és gyúrjuk össze az összes hozzávalót.
Kivajazott, lisztezett hosszúkás sütőformába nyomkodjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 25 percet, majd vegyük ki hűlni. A sütő hőfokát vegyük vissza 165 fokra. Mikor a süti már kissé kihűlt, vágjuk fel 1-1,5 cm-es szeletekre. Fektessük papírozott sütőlemezekre és süssük még kb 8-10 percet.

Ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz. Kakaóhoz, kávéhoz kiváló kiegészítő, de a gyerekek is örömmel fogadják az uzsonnás dobozban.

biscotti

 

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./