Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Receptek

Sajttorta

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 14:58
Sajttorta

Sajttorta az igazi gurmanok számára, mely az igazi ellentétek vonzásának remek példája. Hiszen egyben édes és sós, ropogós és puha.

Hozzávalók:

  • kb. 22cm átmérőjű kerek tortaforma szükséges hozzá
  • 450g sajtkrém (Philadelphia) szobahőmérsékletű
  • 130g cukor
  • egy csipet só
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • egy kevés reszelt citromhéj
  • 120ml tejföl

Alapnak egy sima csokis piskótát készítettünk.


Elkészítés:

Egy elektromos habverővel habosítsuk ki a sajtkrémet. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, keverjük össze, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat szintén jól elkeverve. Végül pedig adjuk hozzá a vanília kivonatot, a citromhéjat és a tejfölt. Keverjük el, majd öntsük az oldalt sütőpapírral kibélelt formába, a kekszes alapra. 150 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.

sajttorta