Receptek
Sajttorta

Sajttorta az igazi gurmanok számára, mely az igazi ellentétek vonzásának remek példája. Hiszen egyben édes és sós, ropogós és puha.
Hozzávalók:
- kb. 22cm átmérőjű kerek tortaforma szükséges hozzá
- 450g sajtkrém (Philadelphia) szobahőmérsékletű
- 130g cukor
- egy csipet só
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
- 1 teáskanál vanília kivonat
- egy kevés reszelt citromhéj
- 120ml tejföl
Alapnak egy sima csokis piskótát készítettünk.
Elkészítés:
Egy elektromos habverővel habosítsuk ki a sajtkrémet. Adjuk hozzá a cukrot és a sót, keverjük össze, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat szintén jól elkeverve. Végül pedig adjuk hozzá a vanília kivonatot, a citromhéjat és a tejfölt. Keverjük el, majd öntsük az oldalt sütőpapírral kibélelt formába, a kekszes alapra. 150 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30-35 percig.