Üdvözli Önt Desszertmester, a minőségi cukrászkellékek áruháza. 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 70 434 9879

Díszítési technikák

Nyuszis keksz

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:16
Nyuszis keksz

Süssünk sima kerek kekszeket vagy mézeskalácsokat és díszítsük most egy kicsit másképp! :)

Készítsünk úgynevezett írókát tojásfehérjeporból.
NZ3-as díszítőcsővel rajzoljunk egy kör alakú keretet a kekszre, körülbelül fél centiméterre a keksz szélétől. A kerethez használt íróka legyen egy picit sűrűbb. Egy másik zsákkal szintén NZ3-as csővel kezdjük kitölteni a kereten belül a keksz teljes felületét, hígabb krémmel. Ha kitöltöttük az egészet, az esetleges levegőbuborékokat fogpiszkálóval szúrjuk ki. Egy másik zsákba töltsünk ételfestékkel színezett rózsaszín írókát és használjunk NZ1-es csövet a rácsozáshoz. Dolgozzunk gyorsan, ne száradjon meg a fehér alapunk, különben a rózsaszín már nem fog szépen belefolyni.

Ha a rácsozás elkészült, tegyük félre a kekszet száradni (addig elkezdhetjük ugyanezt egy másik kekszen ha többet készítünk). Ha teljesen megszáradt a cukormáz NZ2-es csővel, sűrűbb mázzal rajzoljukmeg a nyuszifej körvonalait. Ezt hagyjuk megszáradni, majd töltsük ki hígabb krémmel. Hagyjuk ezt is megszáradni, és egy figpiszkáló segtségével fekete cukormázból csináljuk meg a szemeket és a szempillákat. A keksz oldalán látható pöttyöket az alap megszáradása után bármikor feltehetjük, ehhez NZ2-es cső ajánlott.

 

nyuszis keksz

 

Ha elkészítette és szívesen megosztaná velünk és követőinkkel saját munkáját, kérjük küldjön az elkészült munkájáról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkájáról készült fotó elküldésével hozzájárul ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./