Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Díszítési technikák

Nyuszis keksz

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:16
Nyuszis keksz

Süssünk sima kerek kekszeket vagy mézeskalácsokat és díszítsük most egy kicsit másképp! :)

Készítsünk úgynevezett írókát tojásfehérjeporból.
NZ3-as díszítőcsővel rajzoljunk egy kör alakú keretet a kekszre, körülbelül fél centiméterre a keksz szélétől. A kerethez használt íróka legyen egy picit sűrűbb. Egy másik zsákkal szintén NZ3-as csővel kezdjük kitölteni a kereten belül a keksz teljes felületét, hígabb krémmel. Ha kitöltöttük az egészet, az esetleges levegőbuborékokat fogpiszkálóval szúrjuk ki. Egy másik zsákba töltsünk ételfestékkel színezett rózsaszín írókát és használjunk NZ1-es csövet a rácsozáshoz. Dolgozzunk gyorsan, ne száradjon meg a fehér alapunk, különben a rózsaszín már nem fog szépen belefolyni.

Ha a rácsozás elkészült, tegyük félre a kekszet száradni (addig elkezdhetjük ugyanezt egy másik kekszen ha többet készítünk). Ha teljesen megszáradt a cukormáz NZ2-es csővel, sűrűbb mázzal rajzoljukmeg a nyuszifej körvonalait. Ezt hagyjuk megszáradni, majd töltsük ki hígabb krémmel. Hagyjuk ezt is megszáradni, és egy figpiszkáló segtségével fekete cukormázból csináljuk meg a szemeket és a szempillákat. A keksz oldalán látható pöttyöket az alap megszáradása után bármikor feltehetjük, ehhez NZ2-es cső ajánlott.

 

nyuszis keksz

 

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./