Levendulás csokitorta

A levendula fantasztikus illata, gyönyörű mély lila színe sokakat magával ragad.
A levendulával készült csokitorta pedig egyenesen mennyei! :)
A levendula június végétől egészen augusztusig virágzik és a háztartásban sok féle módon felhasználhatjuk ezt a méltán közkedvelt gyógynövényt. Nem csak szép, de rendkívül hasznos növény is. Levendulás csokitorta receptünket a különleges ízeket kedvelőknek ajánljuk,bátran kísérletezzenek vele a konyhában!
Hozzávalók:
- 275g étcsokoládé
- 175g vaj
- 8 tojás elválasztva
- 175g cukor
- 1 evőkanál szárított levendulavirág
A vajat és a csokit olvasszuk fel vízgőz fölött, majd tegyük félre hűlni. Egy kb 25cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral.
A 8 tojás fehérjét verjük habbá, a sárgáját a cukorral habosítsuk ki. A sárgájához adjuk a levendulát (ha nem szeretnénk a virágot egészben beletenni, akkor 1dl vízben áztassuk ki a levendulát és csak a leszűrt levet használjuk fel).
A csokoládéhoz előbb a sárgájás részt keverjük, majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje habot.
Öntsük a tortaformába és 170 fokon süssük kb 45 percig. Ha megsült (nagyon laza habos tésztát kapunk), akkor hagyjuk a formában, rakjunk rá egy sűtőpapírt és egy megfelelő méretű tányérral, sütőformával óvatosan nyomjuk le a tortát. Helyezzünk rá súlyok, amint kihűlt, már tálalhatjuk is.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./