Levél csokidísz

Csokoládé levelek készítése.
Öltöztessük őszi köntösbe tortánkat pár mutatós csokoládé levéllel!
Egy igen egyszerű módszerrel élethű díszeket készíthetünk.
Első lépésben gyűjtsünk a természetből friss leveleket. Szempont, hogy legyen tartása (kellően vastag legyen), és az erezete is jól látszódjon. Szépen mutat például a rózsalevél, borostyán, babérlevél, bükkfalevél, szőlőlevél...
A leveleket alaposan mossuk meg és töröljük szárazra.
Egy edényben kezdjünk forralni kevés vizet, erre rakjunk rá egy másik tálat a csokival, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Addig olvasszuk a csokinkat a vízgőz fölött, míg egészen el nem olvadt. Érdemes jó minőségű csokoládéval dolgozni (Pl.: belga csokoládé).
Ha ez kész egy ecset segítségével kenjük le a levelek fonákját, majd hagyjuk megdermedni. Ezt ismételjük, amíg a csoki vastagsága el nem éri az 1-2mm-t. Hűtőbe téve gyorsíthatjuk a folyamatot. Amikor teljesen megszilárdult, a levelet száránál fogva könnyedén le tudjuk húzni a csokiról. A kész díszen gyönyörűen megmarad a levél erezetének lenyomata.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./