Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Receptek

Kávés-csokis-mandulás muffin

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:02
 Kávés-csokis-mandulás muffin

Mikor a KÁVÉ, a CSOKI és a MANDULA egy muffinban egyesül.
Eredmény: tökéletes összhang és remek ízélmény. 

Hozzávalók:
Muffinhoz:

  • 2 tojás
  • 200g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis csipet só
  • 40g kakaópor
  • 120g olvasztott vaj
  • 70g liszt


Kávés krémhez:

  • 100g vaj
  • 100g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek lefőtt kávé (ízlés szerint adagolható)

    És még a tetejére:
  • 60g csokoládé
  • 60g szeletelt mandula

Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Olvasszuk fel külön a vajat és adjuk hozzá az átszitált kakaóport. A tojásos részhez előbb a kakaós vajat keverjük, majd az összes többi hozzávalót.
Ez az adag kb 12 muffinra lenne elég, de most nekünk kicsit magasabbak kellenek, így a szokásosnál kicsit több tésztát töltsünk a kapszlikba, hogy ha megemelkedik, legyen egy jókora púp a tetején.
200fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 20-25 perc).

A szeletelt mandulát tegyük egy lemezre sütőpapírra, és kicsit pirítsuk meg a sütőben. A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, vagy akár mikróban.

Ha kihűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, így mindegyiknek lesz egy kalapja. A kalapot fordítsuk meg, hogy az egyenes fele legyen fölfelé. Ezt kenjük meg az olvasztott csokival, szórjuk meg a pirított mandulával.

A kávés krémhez habosítsuk ki a vajat a porcukorral, majd kanalanként adagoljuk hozzá a kávét. Folyamatosan kóstoljuk, mert fajtánként különbözhet a kávé erőssége.

1B díszítőcső és egy habzsák segítségével nyomjunk kört a muffinra. Erre jön a mandulás-csokis kalap, a tetejére még egy kisebb adag krém, végül egy csokoládé kávé a tetejére.

csokis muffin

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./