Kávés-csokis-mandulás muffin

Mikor a KÁVÉ, a CSOKI és a MANDULA egy muffinban egyesül.
Eredmény: tökéletes összhang és remek ízélmény.
Hozzávalók:
Muffinhoz:
- 2 tojás
- 200g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kis csipet só
- 40g kakaópor
- 120g olvasztott vaj
- 70g liszt
Kávés krémhez:
- 100g vaj
- 100g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 ek lefőtt kávé (ízlés szerint adagolható)
És még a tetejére: - 60g csokoládé
- 60g szeletelt mandula
Elkészítés:
A tojásokat keverjük habosra a cukorral. Olvasszuk fel külön a vajat és adjuk hozzá az átszitált kakaóport. A tojásos részhez előbb a kakaós vajat keverjük, majd az összes többi hozzávalót.
Ez az adag kb 12 muffinra lenne elég, de most nekünk kicsit magasabbak kellenek, így a szokásosnál kicsit több tésztát töltsünk a kapszlikba, hogy ha megemelkedik, legyen egy jókora púp a tetején.
200fokra előmelegített sütőben süssük készre (kb 20-25 perc).
A szeletelt mandulát tegyük egy lemezre sütőpapírra, és kicsit pirítsuk meg a sütőben. A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, vagy akár mikróban.
Ha kihűltek a muffinok, vágjuk le a tetejüket, így mindegyiknek lesz egy kalapja. A kalapot fordítsuk meg, hogy az egyenes fele legyen fölfelé. Ezt kenjük meg az olvasztott csokival, szórjuk meg a pirított mandulával.
A kávés krémhez habosítsuk ki a vajat a porcukorral, majd kanalanként adagoljuk hozzá a kávét. Folyamatosan kóstoljuk, mert fajtánként különbözhet a kávé erőssége.
1B díszítőcső és egy habzsák segítségével nyomjunk kört a muffinra. Erre jön a mandulás-csokis kalap, a tetejére még egy kisebb adag krém, végül egy csokoládé kávé a tetejére.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./