Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Díszítési technikák

Halloween muffinok

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:44
Halloween muffinok

Halloween muffinok: avagy a pók, a múmia, a töklámpás és a szellem találkozása. 

Pók muffin

Kenjük be vékonyan a muffin tetejét krémmel majd helyezzünk rá egy kb. 3mm vékonyra nyújtott, kiszúróval kiszúrt kör alakú fondantot vagy marcipánt.

A pókhoz lime zöld fondantok használtunk.

A teste egy nagyobb és egy kisebb golyóból áll, a lábaihoz egy hosszú, vékony fondant kukacot készítettünk, és 8 egyenlő részre vágtuk, majd a pók testéhez ragasztottuk.

Szemnek két pici piros fondant golyót használtunk.

Múmia muffin:

Fedjük be a muffint egy kör alakú fekete vagy fehér fondanttal/marcipánnal (ettől függ a szem mögött kilátszó rész színe).

Nyújtsunk ki egy darab fehér fondantot és vágjunk egyenlő széles csíkokat belőle. A csíkokat vágjuk körülbelül olyan hosszúságú darabokra mint a muffin átmérője, és átfedéssel tegyük őket a muffinra. A szemeknek hagyjunjk ki egy kis helyet.

Szellemes muffin:

Vonjuk be a muffin fehér fondanttal, majd erre egy kisebb átmérőjü fekete kör alakú fondantot is helyezzünk. Mini szellem kiszúróval szúrjuk ki a szellemet, és a a rugós csillag kiszúróval a csillagokat.

Töklámpás muffin:

Narancssárga fondanttal vonjuk be a muffint, majd fekete fondantból vágjuk ki a szemeket, orrot, szájat. A tök szára és levele szintén fondantból készült.

haloween muffin

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./