Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

 

Díszítési technikák

A habzsák és csatoló használata

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.29 15:46
A habzsák és csatoló használata

Készítettünk egy összeállítást a habzsákok és díszítőcsövek használatáról, nézzük mire érdemes figyelni.

Milyen habzsákot használhatunk?
Mi a különbség a mosható és az eldobható habzsákok között?

1. Mosható habzsákok, a végük már ki van vágva. Kaphatóak több méretben (20cm, 25cm, 30cm, 35cm, 40cm, 45cm). Rendkívül tartós, jó minőségű, magas hőmérsékleten is mosható. Hosszútávon gondolkodva érdemes beszerezni, alap darab a tortadíszítőknek. 

2. Eldobható habzsákok, zárt a végük. Ezeket díszítőcsövek nélkül is használhatjuk, ha egyszerűen levágjuk a zsák csücskét. Ebben az esetben egy egyszerű kerek kinyomót kapunk. Anyaga vastagabb egy normál nylon zacskóénál, de messze nem olyan tartós, mint a mosható zsák. Akkor ajánlott ilyet vásárolni, ha egyszeri alkalommal szeretnénk használni, vagy ha különböző színű krémekkel szeretnénk egyszerre dolgozni.


3-4. A csövet kétféleképpen erősíthetjük a habzsák végére: erősen bele is húzhatjuk a zsákba, de csatolófejet is használhatunk hozzá. A csatoló előnye, hogy fixen ott tartja a csövet a helyén, nem csúszkál, továbbá a zsákon egészen egyszerűen tudjuk cserélgetni a csöveket a habzsák/krém cseréje nélkül is.

Csatoló használata:
Csavarjuk le a gyűrűt a csatolófejről, így láthatóvá válik a csavarmenet. Helyezzük a csatolófejet (a keskenyebb felével előre) a habzsák aljába és nyomjuk erősen a zsák végéhez. A habzsákon átlátszik a csatolófej menete. A csavarmenet alját jelöljük meg egy ceruzával. Ezután vegyük ki a csatolófejet a zsákból és vágjuk le ollóval a habzsák végét ott, ahol a ceruzával megjelöltük. Helyezzük vissza a csatolófejet a zsákba, és nyomjuk át a levágott nyíláson, úgy, hogy kilátszódjon a két alsó csavarmenet. Tegyük rá a csatolófejre a díszítőcsövet és rögzítsük a gyűrűvel.

5-6. A krémet úgy tudjuk a legegyszerűbben a zsákba tölteni, hogy megfogjuk a zsákot középtájon és körben lehajtjuk a szélét a kezünkre, így a zsák külseje nem lesz ragacsos. A krémet hüvelykujjunkon húzzuk le a kanálról. Maximum 3/4 részig töltsük a zsákot.

7-8. Nyomjuk a krémet egészen a kinyomófejig, majd csavarjuk meg a zsák végét, és már dolgozhatunk is vele.

9. A díszítőcső cseréjéhez csavarjuk le a gyűrűt, cseréljük ki a díszítőcsövet és csavarjuk vissza a gyűrűt.

10. A standard csatolófej segítségével bármelyik standard méretű díszítőcsövet könnyedén csatlakoztathatjuk a habzsákhoz kívülről. Így nem kell mindig kiszedni a habot a zsákból, ha díszítőcsövet szeretnénk váltani. A díszítőcső használata könnyíti és gyorsítja munkánkat.

11. A standard csatolófejet és a csöveket nem csupán a habzsákokhoz tudjuk használni, hanem a tubusos cukormáz csavarmenetéhez a csatolófej gyűrűjével bármelyik standard díszítőcsövet csatlakoztathatjuk.
Üzleteinkben tubusos cukormáz piros és zöld színben kapható.

12. Nagyobb díszítőcsövekhez szinte felesleges a csatolófej. A képen az 1M-es jelű csillagcső látható, amely a cupcakek hagyományos díszítőcsöve.

 

habzsák használata