Gyömbéres sütemény

A gyömbéres sütemény lehet új kedvencünk az őszi-téli időszakban, hiszen nem csak pikánsan különleges az íze, de a gyömbér egzotikus hatásával felmelegíti testünket-lelkünket.
Hozzávalók:
- 260g liszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 ½ teáskanál fahéj
- 1 csapott teáskanál gyömbér
- 115g vaj
- 150g barnacukor
- 2 db egész tojás
- 1dl méz
- 1 bögre tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat a cukorral habosítsuk ki, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, végül keverjük bele a mézet is. Külön tálban keverjük össze a maradék szárazárut és adjuk a vajas részhez. Ezt öntsük fel a bögre tejjel, keverjük el alaposan. Öntsük vajazott, lisztezett sütőformába, majd süssük készre (ez kb 40-45 perc lesz).
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./