Francia almatorta

Az ősz közeledtével, a szüret kezdetén már szinte érezzük az orrunkban a fahéj és a meleg alma páratlan kettősét. Íme egy ínycsiklandó változata: a francia almatorta.
Hozzávalók:
- 50 g cukor
- 113 g vaj
- 1 db tojás
- 195g liszt
- 3-4 db közepes alma
- 200 g cukor
- 1 marék cukor
- ½ teáskanál fahéj
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosítsuk ki, majd keverjük hozzá a tojást. Ha egészen egynemű, mehet hozzá a liszt is és dolgozzuk össze a masszát. Tegyük félre a tésztánkat pihenni.
A 200 g cukrot tegyük egy lábosba és karamellizáljuk aranybarnára. Öntsük rögtön a kerek formánkba, hagyjukmegkötni.
Pucoljuk meg az almákat, majd szeleteljük őket vékony gerezdekre. Pakoljuk őket a karamellrétegre körkörösen, hogy az egészet elfedje, ne maradjanak lyukak.
Nyújtsuk ki a félretett tésztát akkorára, hogy pont lefedje a tortát. Körben az oldalán kicsit nyomkodjuk le és szurkáljuk meg villával a tetejét.
Előmelegített sütőben süssük 20-25 percig.
Ha látjuk, hogy megsült a tésztarész, akkor készen is van. Vegyük ki, majd óvatosan borítsuk ki egy tálra, hogy a tészta kerüljön alulra. Egy marék cukrot keverjünk össze fél teáskanál fahéjjal, majd szórjuk a torta tetejére.
Készen is vagyunk! Mi a tálban marad kevés karamellából még forrón húztunk pár szálat díszítésnek.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./