Kérdésed van? Hívj minket! +36 70 434 9879

Receptek

Epres kosárkák

Desszertmester
Desszertmester
2021.07.14 09:39
Epres kosárkák

Ezeknek a friss epres-túrós kosárkáknak talán kevesen tudnának ellenállni.
Egy falatka boldogság. Nyári nagy melegben különösen frissítő.

Hozzávalók:

 

  • 125g puha vaj
  • 90g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 190g liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • kis csipet só
  • 500g túró
  • 120g porcukor (ízlés szerint)
  • tisztított, mosott eper
  • csokoládéforgács


Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200C fokra.
Tegyük egy tálba a vajat és a 90g cukrot és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, és ezt apránként adjuk hozzá a vajas masszához, jól elkeverve minden hozzáadott adagot. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3mm vékonyra, a kosárkaformák méretéhez illő kör kiszúróval szúrjunk ki köröket és nyomkodjuk bele a kosárka formákba. A formákat süssük 6-7 percig.
A túrót keverjük ki a maradék porcukorral, majd kanalazzuk a kosárkákba. Az epreket szeleteljük lapokra, állítsuk a túróba szórjuk meg a csokoládéval.

Kosárka formák megvásárolhatóak üzleteinkben!

epres kosárka

Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./