Epres kosárkák

Ezeknek a friss epres-túrós kosárkáknak talán kevesen tudnának ellenállni.
Egy falatka boldogság. Nyári nagy melegben különösen frissítő.
Hozzávalók:
- 125g puha vaj
- 90g porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 190g liszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- kis csipet só
- 500g túró
- 120g porcukor (ízlés szerint)
- tisztított, mosott eper
- csokoládéforgács
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200C fokra.
Tegyük egy tálba a vajat és a 90g cukrot és keverjük habosra. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliás cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, és ezt apránként adjuk hozzá a vajas masszához, jól elkeverve minden hozzáadott adagot. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Nyújtsuk ki a tésztát kb. 3mm vékonyra, a kosárkaformák méretéhez illő kör kiszúróval szúrjunk ki köröket és nyomkodjuk bele a kosárka formákba. A formákat süssük 6-7 percig.
A túrót keverjük ki a maradék porcukorral, majd kanalazzuk a kosárkákba. Az epreket szeleteljük lapokra, állítsuk a túróba szórjuk meg a csokoládéval.
Kosárka formák megvásárolhatóak üzleteinkben!
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./