Epres képviselőfánk

Az epres képviselőfánk a család igazi kedvece lesz, hiszen könnyed és krémes íze miatt mindenkit elvarázsol.
Hozzávalók:
- 250ml víz
- 1 csipet só
- 100g vaj
- 150g liszt
- 4 tojás
- 250g mascarpone
- 4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Szükséges eszlözök:
- sütőlap
- habzsák
- díszítőcső
Elkészítés:
Első lépésként melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Forraljuk fel a vizet, majd keverjük bele a sót, vajat, míg egészen fel nem olvad. Ezután szitáljuk bele a lisztet és keverjük addig, míg a tészta el nem válik az edény oldalától. Vegyük le a tűzről, várjuk meg míg kissé lehűl, majd egyenként a tojásokat is dogozzuk el benne.
Egy sütőpapíros lemezre kanalazzunk kis kupacokat, vagy nyomózsákból is adagolhatjuk a diónyi halmokat.
Körülbelül 20 percig süssük. Sülés alatt (legalábbis az első 10 percben semmiképp) ne nyissuk ki a sütőt, mert akkor a tészta nem emelkedik meg, vagy összeesik.
A krémhez keverjük ki a mascarponét a porcukorral. Mint a képen is látszik, két féle krémet is kipróbáltunk. A fehér színű, az egyszerű mascarpone krém, a rózsaszínesebbe pedig kevertünk pürésített epret is. Mennyei finom!
Végül a készre sült, kihűlt fánkokat vágjuk ketté, töltsük meg a habzsákot krémmel, nyomjuk a tésztába a krémet kör alakban, és díszítsük szeletelt eperrel.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./