Csokis-borsos keksz

Igazi felnőtteknek való finomság a csokis-borsos keksz, mely remek őszi vacsorát követő édesség lehet.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g kakaópor
- 1 kis csipet só
- 2 g feketebors
- 4 g fahéj
- 30 g kávé (instant kávé kevés vízzel kikeverve)
- 180 g vaj
- 220 g cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor vagy vanília kivonat
Elkészítés:
Első lépésként szitáljuk egy tálba a lisztet, kakaóport, sót, borsot, fahéjat, majd tegyük félre. A vajat keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Fontos, hogy egyenként adjuk hozzá és alaposan keverjük el. Ezután jöhet hozzá a vaníliás cukor és a kávé. Ha mindez egynemű, keverjük bele a félretett szárazanyagokat. Vegyük a tészta felét és tekerjük frissentartó fóliába úgy, hogy egy hengert kapjunk, majd tegyük hűtőbe. Ugyanígy a tészta másik felét is.
Ha a tészta megdermedt szeleteljük fel, a szeleteket helyezzük fektetve sütőpapírra és 180C fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük készre a kekszeket.
Ha elkészítetted és szívesen megosztanád velünk és követőinkkel saját munkádat, kérjük küldj az elkészült munkádról fotót az info@desszertmester.hu e-mail címre. :)
/A munkádról készült fotó elküldésével hozzájárulsz ahhoz, hogy azt weboldalunkon megoszthassuk, inspirálva ezzel másokat is az örömteli alkotásra./