Tojásos cukormáz 2

A tojásfehérjeporból készült cukormázból készíthetünk virágdíszeket, használhatjuk mézeskalácshoz, tortákhoz.

Összetevők:

15ml (1 evőkanál) tojásfehérje por

75ml (5 evőkanál) víz

500g átszitált porcukor

 

Elkészítés:

Helyezzük a tojásfehérjeport egy tiszta edénybe és apránként adjuk hozzá a vizet, folyamatosan kevergessük közben. Keverjük addig míg sima, csomómentes folyadékot nem kapunk. Apránként adjuk hozzá a porcukrot, mindig jól keverjük el.

 

Mindegyik cukormáz használható torták bevonására, habzsákozásra egyaránt. A margarinos cukormáznál vegyük figyelembe, hogy a virágdíszeket mindig tartsuk hideg helyen, a tortára való felhelyezés után is. A tojásfehérjét, különösen a tojásfehérjeport tartalmazó cukormáz könnyebben szárad mint a margarinos, így virágdíszeket (mint  pl. rózsa) érdemesebb ebből készíteni.

Ha a cukormázunk túl sűrű, egy-egy teáskanál tejjel hígíthatjuk, ha túl híg akkor egy-egy evőkanál porcukorral sűríthetjük. Ha a cukormázat nem használjuk éppen, akkor takarjuk le egy vékony, nedves ruhával, így zárjuk le az edényt amiben tároljuk majd  tegyük a hűtőbe. Akár 2 hétig is eláll. Használat előtt alaposan keverjük át.

A cukormáz gél állagú színezővel tetszés szerint színezhető.

Amennyiben a tortát cukormázzal szeretnénk befedni, a következő mennyiségekre lesz szükségünk méretenként:

13 cm-es négyzet alakú        500g cukormáz

15 cm-es kerek                       750g cukormáz

15 cm-es négyzet alakú

18 cm-es kerek                          1kg cukormáz

18 cm-es négyzet alakú

20 cm-es kerek                       1,25kg cukormáz

20 cm-es négyzet alakú

25 cm-es kerek                        1,75kg cukormáz

25 cm-es négyzet alakú

 

További kérdéseinkkel forduljon hozzánk bizalommal!

info@desszertmester.hu

Vissza
Desszert Mester -  cukrász kellékek webáruháza
Vásárlóink készítették Desszert Mester főmenü