Amerikai cukormáz

Alkalmas torták befedésére, cukordíszek készítésére.

Hozzávalók:


125g vaj (NEM margarin)

250g átszitált porcukor

15 ml (3 teáskanál) tej

5 ml (1 teáskaná)l vaníliaaroma

 

Elkészítés:

A vajat keverjük elektromos habverővel habosra, míg hófehér nem lesz. Apránként adjuk hozzá a porcukrot mindig jól elkeverve. Adjuk hozzá a tejet és a vaníliaaromát.

Mindegyik cukormáz használható torták bevonására, habzsákozásra egyaránt. A margarinos cukormáznál vegyük figyelembe, hogy a virágdíszeket mindig tartsuk hideg helyen, a tortára való felhelyezés után is. A tojásfehérjét, különösen a tojásfehérjeport tartalmazó cukormáz könnyebben szárad mint a margarinos, így virágdíszeket (mint  pl. rózsa) érdemesebb ebből készíteni.

Ha a cukormázunk túl sűrű, egy-egy teáskanál tejjel hígíthatjuk, ha túl híg akkor egy-egy evőkanál porcukorral sűríthetjük. Ha a cukormázat nem használjuk éppen, akkor takarjuk le egy vékony, nedves ruhával, így zárjuk le az edényt amiben tároljuk majd  tegyük a hűtőbe. Akár 2 hétig is eláll. Használat előtt alaposan keverjük át.

A cukormáz gél állagú színezővel tetszés szerint színezhető.

Amennyiben a tortát cukormázzal szeretnénk befedni, a következő mennyiségekre lesz szükségünk méretenként:

13 cm-es négyzet alakú        500g cukormáz

15 cm-es kerek                       750g cukormáz

15 cm-es négyzet alakú

18 cm-es kerek                          1kg cukormáz

18 cm-es négyzet alakú

20 cm-es kerek                       1,25kg cukormáz

20 cm-es négyzet alakú

25 cm-es kerek                        1,75kg cukormáz

25 cm-es négyzet alakú

 

További kérdéseinkkel forduljon hozzánk bizalommal!

info@desszertmester.hu

Vissza
Desszert Mester -  cukrász kellékek webáruháza
Vásárlóink készítették Desszert Mester főmenü