Silli szilikon

Készítsünk otthon egyedi szilikon formázókat!

Ezzel a két komponensű szilikon masszával bármilyen formáról, kedvenc tárgyunkról vagy akár egy falevélről készíthetünk lenyomatot, hogy aztán az adott formát, marcipánból, fondantból, csokoládéból is elkészíthessük.

 

1. Mindkét masszából (fehér és zöld) vegyünk ki ugyanannyi mennyiséget és gyúrjuk össze őket míg egy homogén zöld színű masszát nem kapunk.

2. Ezután nyomjuk a masszába a tárgyat amiről lenyomatot szeretnénk készíteni. Mi egy kagylót szeretnénk fondantból reprodukálni.

2. Körülbelül másfél, két óra elteltével a tárgyat kivehetjük a szilikonból. Az így kapott formázó 48 óra múlva eléri végleges és megfelelő állapotát, de kisüthető sütőben is körülbelül 3 óra alatt.

3. Használata roppant könnyű, egyszerűen ujjunkkal nyomjuk a formába a kívánt masszát, a felesleget szedjük le, majd fordítsuk ki a formából a marcipánt, fondantot. Máris kész az ehető kagyló.

4., A fondant kagylót egy ecset segítségével ételfestékkel kifestettük. Íme az eredmény:

A Sili szilikon bevizsgált és alkalmas élelmiszer feldolgozáshoz. A szilikon formázók, erezők nehezen beszerezhető és magas árfekvésű termékek. A Sili szilikon segítségével akár több tucatnyi formázót is készíthetünk otthon, legyen szó erezőkről vagy kislányunk kedvenc macis csattjáról, esetleg egy kedves medálról, ékszerről.
A fent látható kb. 4cm-es kagylóhoz körülbelül 20g szilikonmasszát használtunk fel. A termék megvásárolható itt.

Vissza
Desszert Mester -  cukrász kellékek webáruháza
Vásárlóink készítették Desszert Mester főmenü