Cukrászkellékek áruháza

     
     
  
  
Keresés
0 termék
Webáruház
Magyar
Magyar
English
Deutsch
Kosár
 
Pénztár
 
Üdvözöljük! Kérjük , vagy regisztráljon új fiókot
Egy finom krém, ami szinte mindenhez jó.

Az olasz vajkrém


Kekszek és torták készítésénél is, de különösen muffinok esetén sokszor előfordul, hogy van egy jó krém receptünk, a krém finom, könnyen elkészíthető, de nem tartja a formáját, vagy hamar összeesik. Ha pedig sikerült olyan krém receptet találni, ami kitűnően tartja a formáját, akkor az túl vajas, túl édes, túl sűrű. Döntenünk kell, hogy vagy finom, de kevésbé mutatós, vagy szép, de kissé ehetetlen.:)

Most megosztanánk egy receptet, amely kitűnően használható díszítéshez. Színezni gél állagú festékkel vagy porfestékkel is lehet.



Összetevők:


300g cukor
100ml víz
5 nagy tojásfehérje
500g puha vaj
csipet só
vanília kivonat


24db standard muffin díszítéséhez


Elkészítés:


Öntsünk 100ml vizet egy edénybe és adjunk hozzá 250g cukrot. Oldjuk fel a cukrot a vízben majd melegítsük 118-120C fokosra.
Verjük kemény habbá a fehérjét és adjuk hozzá a maradék 50g cukrot.
Ha a cukorszirup elérte a megfelelő hőmérsékletet, folyamatos keverés mellet adjuk hozzá lassan a tojásfehérjéhez. Addig verjük a habot, amíg langyosra vissza nem hűl.
Darabokban adjuk hozzá a vajat, folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát. Először a hab kissé összeesik, de tovább kell keverni, amíg sima állagú vajkrémet nem kapunk.





Vissza

Tudjon meg többet

A marcipán

Hogyan kell marcipánnal bevonni? Mennyire lesz szükségem egy 12 szeletes tortához? Hogyan tároljam? Mit jelent hogy izzad, és miért van ez? Ha bármelyik kérdés már felmerült, akkor most megadjuk a választ lapozás után.

Bővebben

Ételfestékek, mit jelentenek az E számok

Minden hónapban átfogó képet szeretnénk adni egy-egy ételfesték csoportról vagy egyéb tortadekoráláshoz használt alapanyagról, hogy megkönnyítsük vásárlóink számára a választást.

Bővebben

Egy finom krém, ami szinte mindenhez jó.

Most megosztunk Önökkel egy receptet, amit bátran lehet díszítéshez haszálni, és garantáltan finom. Tartja a formáját és mégis krémesen lágy.

Bővebben

JEM kiszúrók használata

A JEM kiszúrók új dimenziót tárnak a tortadekorálás elé, de használatuk külön figyelmet és némi gyakorlást igényel. Segítünk ebben.

Bővebben
Kapcsolat





Barátaink


Facebook
Google+