Cukrászkellékek áruháza

     
     
  
  
Keresés
0 termék
Webáruház
Magyar
Magyar
English
Deutsch
Kosár
 
Pénztár
 
Üdvözöljük! Kérjük , vagy regisztráljon új fiókot

Levél csokidísz


Csokoládé levelek készítése


Öltöztessük őszi köntösbe tortánkat pár mutatós csokoládé levéllel.

Egy igen egyszerű módszerrel élethű díszeket készíthetünk.


Első lépésben gyűjtsünk a természetből friss leveleket. Szempont, hogy legyen tartása (kellően vastag legyen), és az erezete is jól látszódjon. Szépen mutat például a rózsalevél, borostyán, babérlevél, bükkfalevél, szőlőlevél...

A leveleket alaposan mossuk meg és töröljük szárazra.

Egy edényben kezdjünk forralni kevés vizet, erre rakjunk rá egy másik tálat a csokival, ügyelve arra, hogy a tál alja ne érjen a vízbe. Addig olvasszuk a csokinkat a vízgőz fölött, míg egészen el nem olvadt. Érdemes jó minőségű csokoládéval dolgozni (Pl.: belga csokoládé).

Ha ez kész egy ecset segítségével kenjük le a levelek fonákját, majd hagyjuk megdermedni. Ezt ismételjük, amíg a csoki vastagsága el nem éri az 1-2mm-t. Hűtőbe téve gyorsíthatjuk a folyamatot. Amikor teljesen megszilárdult, a levelet száránál fogva könnyedén le tudjuk húzni a csokiról. A kész díszen gyönyörűen megmarad a levél erezetének lenyomata.


Vissza

Tudjon meg többet

A marcipán

Hogyan kell marcipánnal bevonni? Mennyire lesz szükségem egy 12 szeletes tortához? Hogyan tároljam? Mit jelent hogy izzad, és miért van ez? Ha bármelyik kérdés már felmerült, akkor most megadjuk a választ lapozás után.

Bővebben

Ételfestékek, mit jelentenek az E számok

Minden hónapban átfogó képet szeretnénk adni egy-egy ételfesték csoportról vagy egyéb tortadekoráláshoz használt alapanyagról, hogy megkönnyítsük vásárlóink számára a választást.

Bővebben

Egy finom krém, ami szinte mindenhez jó.

Most megosztunk Önökkel egy receptet, amit bátran lehet díszítéshez haszálni, és garantáltan finom. Tartja a formáját és mégis krémesen lágy.

Bővebben

JEM kiszúrók használata

A JEM kiszúrók új dimenziót tárnak a tortadekorálás elé, de használatuk külön figyelmet és némi gyakorlást igényel. Segítünk ebben.

Bővebben
Kapcsolat

Barátaink


Facebook
Google+